В обласному центрі Волині святкують перемогу Луцького замку у всеукраїнській акції «7 чудес України: замки, фортеці, палаци». Починаючи з понеділка, щодня — аж до неділі — в місті відбуватимуться заходи, присвячені цій події. А відкрився проект у понеділок виставкою «Луцький замок очима архітекторів, художників, фотографів».

— Акція «Сім чудес України — сім днів у Луцькому замку» — наша подяка всім тим, хто долучився до цього проекту, — зазначив на її відкритті директор Луцького державного історико-культурного заповідника «Старе місто» Тарас Рабан. — Людям, які причетні до реставрації, нашим державним мужам, які все-таки фінансували це, починаючи з 70-х років минулого століття, колективу заповідника. І ось праця всіх, плюс патріотизм лучан, які віддали свої голоси, а також думка експертів з усієї України, принесли нам перемогу. Кожен день протягом тижня будемо проводити презентації, виставки, екскурсії. Вхід у фортецю буде безплатний. У вівторок проведемо майстер-клас по дзвонам, у середу відкриваємо в Музеї книги виставку «Нове життя старої книги», четвер присвячуємо нашій церкві Іоанна Богослова, підземній її частині та нічним екскурсіям. У п’ятницю Художній музей розкаже про роботу сучасних художників, які експонуються у замку. А субота-неділя — це загальний день екскурсій. Хочеться, щоб люди більше знали про наших прадідів і розуміли, що нам потрібно надбане ними зберегти.

На знімку: директор Луцького державного історико-культурного заповідника «Старе місто» Тарас Рабан із призом, отриманим за перемогу у всеукраїнській акції.

Фото автора.