— За такими великотоварними підприємствами, як «Агро-Експрес-Сервіс», майбутнє, — вважає перший заступник голови Рівненської ОДА Анатолій Юхименко. — Тут висока культура ведення землеробства, виробництва, праці, сучасна сільськогосподарська техніка. Відтак підприємство домоглося високої рентабельності в рослинництві, а тепер взялося зробити таким і тваринництво. У Радивилівському районі вже почали успішно втілювати амбітний проект щодо розвитку молочного скотарства.

— Підприємство дає роботу півтисячі працівникам, сплачує податки до бюджету, а також чітко виконує зобов’язання перед селянами, які довірили йому свої паї, взяло на себе низку меценатських і благодійних проектів, — продовжує А. Юхименко. — Тож ми зацікавлені у тому, щоб «Агро-Експрес-Сервіс» й надалі розвивався та економічно міцнів, як і зацікавлені у цьому сусідні Волинська і Тернопільська області, на території яких розміщені виробничі підрозділи цього підприємства. Не сумніваюсь, що так воно і буде, бо генеральний директор «Агро-Експрес-Сервісу» Сергій Костючко вміє організувати виробничий процес, згуртувати колектив.

Високо оцінює виробничий та кадровий потенціал «Агро-Експрес-Сервісу» і народний депутат України Віктор Матчук, який відстежував становлення підприємства і добре обізнаний з досягненнями цього працьовитого колективу.

Загалом підсумки нинішнього сільськогосподарського року, які агроекспресівці зазвичай підбивають по закінченні комплексу осінніх по-льових робіт, доволі оптимістичні. Цього посушливого року вони зібрали з гектара в середньому по 51 центнеру пшениці, більш як по 400 центнерів цукрових буряків, по 25 — ріпаку, а на окремих площах і по 33... Заклали основу і врожаю майбутнього року. Тож підготують до весняно-польових робіт техніку і — у відпустки.

— Я задоволений роботою колективу, тож сьогодні усі заслужили на хороший концерт і відпочинок, — каже генеральний директор Сергій Костючко. — Весь колектив отримає тринадцяту зарплату. А ті, хто особливо відзначився під час сільськогосподарського року (таких вісімдесят осіб), ще й отримають путівки на санаторно-курортне лікування. Не забули вшанувати і наших ветеранів — їх у нас близько п’ятдесяти, усім вручимо грошові премії. Не залишилися в накладі і орендодавці, які отримали гідну орендну плату і у натуральній — 1200 кілограмів пшениці, і у грошовій формі, виходячи з ринкової вартості збіжжя.

Якщо у працівників, зайнятих у рослинництві, наступають тимчасові «канікули», то на молочних комплексах у селах Башарівка Радивилівського та Війниця Млинівського районів, де «Агро-Експрес-Сервіс» почав відроджувати молочне скотарство, — саме напруження, бо починають розтелюватися племінні телиці, привезені з-за кордону.

— Це тільки перша партія високопродуктивних телиць, — каже заступник генерального директора Василь Муха. — У новому році завозитимемо ще худобу. Тож сподіваємось, що Верховна Рада України проголосує за внесений до парламенту законопроект про звільнення сільгоспвиробників від сплати податку на додану вартість за ввезені з-за кордону нетелі ВРХ для поповнення племінного стада. Це була б відчутна підтримка для селян.

Генеральний директор приватного підприємства «Агро-Експрес-Сервіс» Сергій Костючко. 

Привітати своїх українських колег з успішним завершенням хліборобського року приїхав член Ради Республіки білоруського парламенту, доктор економічних наук, член-кореспондент НАН Білорусі, керівник сільгоспкооперативу «Остромечево», що у Брестському районі, Олексій Скакун.