Протягом року заборгованість із виплати заробітної плати на Полтавщині скоротилася більш як на третину — до 16 млн. 627 тис. грн. Кілька останніх місяців ця сума практично не зменшується.
— Якщо на економічно активних підприємствах заборгованість скоротилася на 71 відсоток, то на збанкрутілих зросла на 75. Вони й надалі продовжують нарощувати борги, — повідомила начальник головного управління праці та соціального захисту населення ОДА Людмила Корнієнко.
13 районів області та місто Комсомольськ не мають заборгованості із зарплати. Водночас 19 підприємств області визнані «безнадійними» боржниками. Понад половина з них — державні підприємства, а найбільшим боржником є ДП ВО «Знамено», яке завинило працівникам більш як 3 млн. грн. Завод у радянські часи був одним із найпрестижніших, працював на «оборонку», випускав унікальне електронне обладнання для систем ПВО. Однак останні 15 років про завод згадують хіба що через борги. Та ще завдяки головному корпусу підприємства, яке називають «соромом Полтави». Свого часу новий власник будівлі «вирізав» і вивіз звідти весь метал...