Фракція «БЮТ-«Батьківщина» у Київраді підготувала і подала на розгляд депутатам проект рішення «Про надання статусу скверу земельній ділянці по проспекту Василя Порика, між будинками 7-а та 9 у Подільському районі м. Києва».
Про це повідомила голова фракції «БЮТ-«Батьківщина» в Київраді Тетяна Меліхова, інформує прес-служба політсили в міськраді.
Йдеться про земельну ділянку площею 0,4 га.
Як зазначила Т. Меліхова, протягом багатьох років громада доглядала, впорядковувала цю територію, висаджувала нові дерева та кущі. Мешканці неодноразово у письмовій формі звертались до депутатів Київради з проханням надати зазначеній території статус скверу для збереження зелених насаджень в Подільському районі м. Києва.
«Ми підготували всі необхідні документи для того, щоб виконати прохання киян, депутатам залишилось тільки підтримати відповідний проект рішення», — сказала голова фракції «БЮТ-«Батьківщина».
Депутат розповіла, що проект рішення має на меті благоустрій та збереження зелених насаджень на зазначеній земельній ділянці, що є місцем відпочинку жителів приблизно 20 будинків, а це — 11 тисяч мешканців мікрорайону «Виноградар-2».
«Згідно зі Стратегією Києва до 2025 року влада планує зменшити площу зелених насаджень Києва на 700 га. Зараз кожен клаптик зеленої зони серед бетонних джунглів — на вагу золота, тому депутати, які так само живуть у місті, мають розуміти актуальність збереження зелених насаджень», — прокоментувала Т. Меліхова підготовлений, як вона підкреслила, на звернення мешканців проект рішення.