Державна податкова служба України повинна реформуватися у сервісну службу для платників податків. На цьому в Івано-Франківську на кущовому семінарі наголосив голова ДПС України Олександр Клименко. 

За словами посадовця, сьогодні його відомство є максимально відкритим для спілкування, а запровадження автоматичного відшкодування ПДВ, створення електронних сервісів, електронного кабінету для платників дадуть змогу спростити його діяльність й уникнути безпосередніх контактів з чиновниками. Водночас голова ДПСУ повідомив, що з метою створення сприятливих умов для підприємців і недопущень черг робочий день в органах ДПС подовжили до 20-ї години, а також встановили чергування у вихідні та святкові дні. Він також зауважив, що Податковий кодекс потребує ще певних змін.

Кущовий навчальний семінар для платників податків організували Асоціація платників податків України (АППУ) спільно з Державною податковою службою України. У ньому взяли участь понад 500 платників податків з Івано-Франківської, Волинської, Львівської, Тернопільської, Рівненської, Хмельницької та Чернівецької областей (на знімку). У його рамках у місті Яремче відбулося відкриття нового приміщення податкової інспекції разом із сервісним центром.

Івано-Франківськ.

 

Фото автора.