Голова Верховної Ради України Володимир Литвин учора також зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом США в Україні Джоном Теффтом на його прохання. Під час розмови пан Теффт цікавився питаннями, пов’язаними з внутрішньополітичною ситуацією в Україні, шляхами розв’язання найгостріших політичних проблем та роллю в цьому Верховної Ради України.

Зокрема, йшлося про вдосконалення кримінального законодавства України, перспективи прийняття державного бюджету на наступний рік, підготовку до парламентських виборів тощо. «Вибори до Верховної Ради в 2012 році будуть надзвичайно важливою подією для України», — зауважив Дж. Теффт та висловився за участь у них якомога більшої кількості спостерігачів — як з міжнародних організацій і різних країн, так і з громадських об’єднань України.

Це потрібно, на думку Посла, щоб пересвідчитися, що «запобіжники проти використання адміністративного ресурсу, закладені в законі про вибори народних депутатів, спрацьовують».

Погоджуючись з цією думкою, керівник українського парламенту зазначив, що «цей закон написано для відповідального виборця». Він наголосив на важливості дати людям вільно зробити свій вибір. «А залежно від нього влада буде розуміти, яку їй проводити внутрішню політику, який реалізовувати зовнішньополітичний вектор», — сказав В. Литвин.

Прес-служба Верховної Ради.

Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.