До дня Святого Миколая з ініціативи Фонду Миколи Томенка «Рідна країна» та за підтримки керівника фракції БЮТ у Хмельницькій обласній раді Івана Гладуняка і Хмельницького міського голови Сергія Мельника відбудеться акція «Українська книжка для дітей Хмельницького».

Заступник Голови Верховної Ради Микола Томенко повідомив, що в рамках її проведення 38 дошкільних закладів та дитяча бібліотека міста отримають набір книжок видавництва «Веселка». М. Томенко висловив вдячність депутату Івану Гладуняку та міському голові Сергію Мельнику, які в такий спосіб підтримали ініціативу про наповнення українськими книжками бібліотек і дитячих закладів міста. Серед видань будуть дитячі твори Івана Франка, Лесі Українки, Григора Тютюнника, книжки з українськими народними казками, колядками і щедрівками та багато інших.

Микола Томенко зауважив, що, на жаль, «є велика проблема з поповненням книгами бібліотек і шкіл, а ще більша проблема з дошкільними закладами, яким влада ледь здатна профінансувати заробітну плату».

Також заступник глави парламенту висловив сподівання, що депутатський корпус і представники місцевого самоврядування інших областей і районів напередодні дня Святого Миколая та Новорічних і Різдвяних свят підтримають цю ініціативу і поповнять передовсім дошкільні заклади, школи та бібліотеки корисними дитячими книжками.

Прес-служба Миколи ТОМЕНКА.