У Тернополі понад 600 дітей із будинків-інтернатів, будинків сімейного типу, а також прийомних і малозабезпечених сімей, половина з яких — з обмеженими фізичними можливостями, взяли участь у фестивалі дитячої творчості «Повір у себе». Діти продемонстрували роботи в різних жанрах: малюнки, вишивки, вироби з бісеру та дерева, різноманітні плетіння. Всі учасники отримали презенти: солодощі, іграшки, канцелярське приладдя. 
Подарунки зібрали тернопільським дітям їхні шведські ровесники. Етнічна українка заснувала у Швеції благодійну організацію «Допомога Південної Скони Україні» і вже чотири роки допомагає нашим дітям. Учасників фестивалю супроводжували волонтери, їх розважали казкові герої. А Тернопільський національний економічний університет не лише надав актову залу для творчого конкурсу, а й організував концерт для його учасників: перед дітьми виступили студентські колективи художньої самодіяльності.
Кір прийшов раніше, ніж чекали
На Тернопільщині у листопаді зареєстрували 19 випадків захворювання на кір, з них 17 — серед дітей. Медики вважають, що хворобу «завезли» з Івано-Франківської і Львівської областей, адже сімнадцять випадків кору зафіксовано в Бережанському та Підгаєцькому районах, що межують із згаданими областями, і лише два — в Тернопільському. Наступ кору очікували в наступному році (спалахи хвороби повторюються з періодичністю у два-три роки), але почався він раніше. 
На жаль, вакцин проти кору, як і торік, бракує. Нині область забезпечена ними менше як наполовину.