Відразу трьох керівників прокуратури Львівської області після ухвалення закону про люстрацію звільнено з обійманих посад.

Свої крісла втратили прокурор Львівської області Микола Гошовський, перший заступник Володимир Гураль, начальник відділу Ігор Ліуш, прокурор Франківського району міста Андрій Палюх.

Роками на Львівщині концентрувалися величезні грошові потоки від контрабандних товарів, які безперешкодно переміщували з-за кордону. Місцеві ринки та магазини заповнені зарубіжним крамом, за який не сплачено жодної копійки. Величезні капітали йшли на підкуп правоохоронної системи та чиновників. Ця злочинна система процвітає й досі. Найбагатшими людьми в регіоні ставали митники і правоохоронці. Їхні вілли, готелі, магазини виросли у Східниці та Моршині, на околицях Львова. Їм належать тисячі гектарів землі і ставків.

Правоохоронна система регіону роками працювала на тих, хто стояв на вершині піраміди. Як наслідок, оперативні служби не відслідковували злочинців, а працювали над тим, як збагатити керівників силових відомств.

Не таємниця, що значну частину незаконних капіталів скеровували на підкуп столичних чиновників. Такса в 30 відсотків відкатів від отриманих бюджетних коштів стала мало не законом.

Керівники області часто починали свою роботу з вивчення злочинних фінансових потоків і не приховували, що майже 60 відсотків економіки Львівщини перебувають у «тіні». Тож громадяни та експерти ставлять лише одне запитання: прокурорів люстрували, а що далі?

Львівська область.