Голова Верховної Ради України Володимир Литвин у п’ятницю провів зустріч з учнями молодших класів — переможцями конкурсу малюнків «Моя Батьківщина — найкраща у світі» із Сум.
Цей конкурс започаткував Фонд допомоги онкохворим дітям Сумщини. Талановиті діти, виконавши свої роботи, влаштовували спільно з представниками фонду і батьками мистецькі ярмарки, а зароблені кошти передавали на лікування онкохворих дітей.
Спілкуючись з юними талантами, В. Литвин підкреслив, що головне для них сьогодні — здобувати знання, бо знання — це та основа, яка дозволить їм стати гордістю для батьків, досягти успіхів у подальшій освіті, кар’єрі, у житті.
На запитання щодо улюблених занять Голова Верховної Ради відповів, що найбільше у вільний час любить читати. «Маю багато незвершених планів, непідготовлених власних книг, і прагну це зробити», — сказав він. Згадавши власні шкільні роки, В. Литвин підкреслив, що навчався добре, «бо по-іншому бути не могло», любив історію та інші гуманітарні предмети, дуже любив відвідувати бібліотеку, а школу закінчив із золотою медаллю. Зі щирою повагою В. Литвин згадав свою першу вчительку.
Вихователям-учителям юних талантів керівник парламенту побажав наснаги у їхній подвижницькій праці, висловивши сподівання, що держава належно оцінюватиме зусилля педагогів.
Прес-служба Верховної Ради.