Уночі до Лисичанської міської лікарні привезли восьмирічну дівчинку, стан якої просто шокував медиків. На тілі дитини були численні колото-різані рани, дівчинка перебувала у вкрай тяжкому стані. Пацієнтку одразу поклали на операційний стіл, і чотири години медики боролися за її життя. Тільки через два дні після операції дівчинка опритомніла. Її стан стабілізувався, і через деякий час вона змогла відновити події того дня.
...Прокинулася від сильного шуму. На кухні кричала бабуся, і коли стривожена дівчинка вбігла до кімнати, побачила, як дядько, котрого вона добре знала, б’є бабусю. Восьмирічна дитина сміливо кинувся на кривдника, намагаючись йому зашкодити, але одразу булав відкинута дядьком, який, здавалося, уже нічого не тямив. Відштовхнувши дівчинку, він узяв кухонний ніж і вдарив жінку похилого віку в живіт, а потім завдав кілька ножових поранень і її онуці. Цього йому здалося замало. Нашвидку зібравши якісь речі, він підпалив їх і тільки, коли полум’я розгорілося досить сильно, залишив будинок.
До бабусі в село Вовчоярівку дівчинка переїхала рік тому. Село майже вимерло, тому по допомогу треба було бігти в сторожку на околиці. Одне слово, сподіватися було ні на кого. Спочатку поранена дитина почала гасити вогонь, а коли це вдалося, рятувати бабусю. Внучка вивела її на вулицю, а потім у цілковитій темряві побігла в сторожку — до єдиної людини, яка могла допомогти. Цей чоловік добре знав дитину, він одразу викликав «швидку допомогу». Коли на місце події прибули медики, поранена жінка вже була непритомна. А коли «швидка» поїхала, сусіди помітили, що поранено й саму рятівницю. З півдороги машину повернули, дівчинку забрали, і коли лікар оглянув її, був уражений: маючи серйозне поранення, дитина змогла не тільки приймати раціональні рішення, а й діяти. Причому досить тривалий час.
Співробітники Попаснянського райвідділу міліції спільно зі своїми лисичанськими колегами затримали злочинця протягом лічених годин. Наче й не було нічного, він ставив свою машину в гараж. Про те, що хотів позбавити життя двох людей, не пам’ятає. Виправдувався просто: був п’яний як чіп, і лихий поплутав... Йому інкримінують статтю, яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі — аж до довічного.
Луганськ.