Відомий менеджер, радник президентів і прем’єр-міністрів багатьох країн світу, в тому числі України, член Римського клубу, один із засновників економічного форуму у Давосі, уродженець Тернопільщини, а нині житель Швейцарії Богдан Гаврилишин зустрівся із студентами Тернопільського національного економічного університету. Ось кілька тез із його виступів.
«Україна має вдосталь ресурсів, однак не має чіткого плану їх використання. Водночас не має лідера, який би реалізував цей план. Отаманів є багато, кожен прагне керувати, достойних — мало».
«Ось чотири характеристики здорового суспільства: повна політична свобода, певний рівень економічного добробуту, соціальна справедливість, симбіоз із біосферою».
Богдан Гаврилишин майбутнє України пов’язує передусім із молоддю і закликає її ... мріяти: «Мріяти більш відважно, високо. Не про маленькі речі, а про великі. Немає нічого, що ви не можете зробити. Для цього необов’язково бути генієм: трохи таланту, нормальна освіта, а решта все залежить від вас. Вже у дванадцять років я мав дві мрії. Перша: стати вільною людиною. Друга: хотів пізнати світ. Вони здійснилися».
Усі надії щодо трансформації українського суспільства він покладає на молодь і прогнозує, що позитивних змін можна чекати років через п’ятнадцять. Його прогнози мають властивість збуватися.
Відомий земляк презентував студентству свої книжки «До ефективних суспільств: дороговказ у майбутнє», «Залишаюсь українцем» і обговорив питання міжнародної співпраці. У вузі мають намір запровадити стипендію імені Богдана Гаврилишина.
На знімку: Богдан Гаврилишин під час одного з приїздів до Тернополя.
Фото автора.