Учора Президент Віктор Янукович перебував з робочою поїздкою на Дніпропетровщині. Глава держави провів робочу нараду з питання завершення першої черги об’їзної дороги Дніпропетровська довжиною 18 км, по якій через тиждень почнеться рух автотранспорту. А також взяв участь у засіданні Ради регіонів, на якому вперше область була представлена новим логотипом.

 

За словами голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації Олександра Вілкула, логотип — це європейська практика брендування і побудови іміджу регіону. «Такі відзнаки мають усі європейські столиці та провідні європейські регіони», — сказав він.

Новий логотип, підкреслив глава облдержадміністрації, символізує цінності, природні особливості і головні досягнення Дніпропетровщини. «В основі цінностей нашого регіону лежить духовність і відкритість до співпраці. Наші досягнення — це промисловий потенціал та високі космічні технології. І все це міцно і впевнено стоїть на обох берегах Дніпра — найвеличнішої річки України та Східної Європи. Саме це відображено в сучасному європейському стилі на новому логотипі області. Іншими словами — Дніпропетровщина — це космічна столиця України, з розвиненою промисловістю, глибокими духовними традиціями, яка відкрита до співпраці заради кращого майбутнього», — зауважив Олександр Вілкул.

Новий логотип не використовуватиметься замість гербу області. Він передбачений для брендування інформаційної продукції про регіон, в тому числі у рамках відзначення наступного року 80-річчя створення Дніпропетровської області. Проте більшості городян (понад 60 відсотків) новий логотип не сподобався. Це засвідчило опитування, проведене напередодні на одному з місцевих телеканалів. У рамках свого візиту Віктор Янукович також мав відкрити міжрайонний перинатальний центр у Кривому Розі. Проте через погодні умови — густий туман — літак з главою держави так і не зміг приземлитися. Центр, розрахований на три тисячі пологів на рік, відкрив голова Дніпропетровської обласної державної адміністрації Олександр Вілкул за участю міністра фінансів Федора Ярошенка та міністра охорони здоров’я Олександра Аніщенка. 

Фото прес-служби облдержадміністрації.

Новий логотип Дніпропетровщини.