Футбол. Ліга чемпіонів. Груповий раунд. 6-й тур. 6 грудня.

Група Е. «Челсі» (Англія) — «Валенсія» (Іспанія). 3:0. «Генк» (Бельгія) — «Байєр» (Німеччина). 1:1. «Челсі» — 11 очок, «Байєр» — 10, «Валенсія» — 8, «Генк» — 3.
Група F. «Олімпіакос» (Греція) — «Арсенал» (Англія). 3:1. «Боруссія» (Німеччина, Дортмунд) — «Марсель» (Франція). 2:3. «Арсенал» — 11, «Марсель» — 10, «Олімпіакос» — 9, «Боруссія» — 4.
Група H. «Барселона» (Іспанія) — БАТЕ (Білорусь). 4:0. «Вікторія» (Чехія) — «Мілан» (Італія). 2:2. «Барселона» — 16, «Мілан» — 9, «Вікторія» — 5, БАТЕ — 2.
Група G. «Порту» (Португалія) — «Зеніт» (Росія). 0:0.
АПОЕЛ (Кіпр) — «Шахтар» (Україна). 0:2. Голи: Адріано, 62, Селезньов, 78. На 12-й хвилині Адріано не реалізував пенальті (воротар).
АПОЕЛ: Пардо, Пурсайтідес, Паулу Жорж, Олівейра, Ягич, Нуну Мораїш, Александру, Гараламбідес (Адорно, 78), Марсіньо (Бєлаїд, 61), Мандука (Соларі, 69), Тричковський. Тренер — Іван Йованович.
«Шахтар»: Рибка, Срна, Кучер, Ракицький, Шевчук, Фернандіньо, Гюбшман, Коста (Едуардо, 78), Мхітарян, Вілліан (Морено, 84), Адріано (Селезньов, 73). Тренер — Мірча Луческу.
Рефері — Овідіу Алін Гецеган (Румунія)
Нікосія. Стадіон ГСП. 22 500 глядачів. 15 градусів.
Примітка. Перші дві команди набрали однакову кількість очок. При визначенні підсумкових місць до уваги беруться результати особистих зустрічей. Кіпріоти виграли вдома  (2:1) і зіграли внічию у Санкт-Петербурзі (0:0).
Після першого тайму поєдинку в Нікосії здавалося, що АПОЕЛ і в завершальній зустрічі групового турніру не програє. Адже діяли кіпріоти за знайомою тактичною схемою: другим номером, дбаючи насамперед про тили. Та й їхній воротар іспанець Урко Пардо неодноразово діяв супернадійно. І пенальті, пробитий Луїсом Адріано, парирував.
Але після перерви «Шахтар» підкинув ще більше «вугілля» до топки свого паротяга. І такі настирність і цілеспрямованість були винагороджені. Спершу Адріано реабілітувався за нереалізований одинадцятиметровий, замкнувши простріл В’ячеслава Шевчука з лівого флангу. А потім Фернандіньо відмінно пробив здалеку, Пардо відбив м’яча, але перед собою. І Євген Селезньов швидко, вправно і впевнено зіграв на добиванні.
Отже, «Шахтар» нарешті переміг. Він відстояв честь клубу, приніс Україні рейтингові очки. Але, на жаль, це була, як кажуть, запізніла реакція. Шкода, що наш клуб посів останнє місце. Це прикрий підсумок. Адже потенціал «гірників» не відповідає такому результату. Хоча турнір показав проблеми, котрі існують у «Шахтарі». Немає сумніву, що команда потребує посилення. Особливо в нападі. Адже донеччани вчисту програли «Зеніту» і в плані тактики, і по грі в цілому...
Фото ФК «Шахтар».
Луїс Адріано (в центрі).