Адже в ДТП щороку гине понад 1,3 мільйона осіб. Про це повідомив учора в столиці на зустрічі з нагоди приєднання України до Десятиліття дій з безпеки дорожнього руху президент Всеукраїнської громадської організації «Асоціація безпеки дорожнього руху» Михайло Берлін. За його словами, резолюція 64-ї Генеральної Асамблеї ООН закликає до об’єднання влади, бізнесу та громадських організацій. Наша держава — не виняток: понад 10 загиблих за добу.
«У Верховній Раді створено міжфракційне об’єднання, до якого увійшло 12 народних депутатів із різних політичних сил. На весну наступного року заплановано проведення першої у світовій практиці Міжпарламентської зустрічі з питань безпеки дорожнього руху, організаторами якої виступають GRSP — Глобальне партнерство з безпеки дорожнього руху (Женева) та наша асоціація. Крім того, ми проводимо активну роботу з доведення до суспільства основних проблем, що виникають на автошляхах України, роз’яснювальну роботу серед школярів, підлітків і молоді, ініціюємо соціологічні дослідження із цієї тематики. Три роки поспіль асоціацією організовується Тиждень безпеки дорожнього руху, для проведення якого залучається дедалі більше представників влади, бізнесу, громадських та інших організацій. Цьогорічна акція пройшла під гаслом: «Партнерство заради безпеки!». Нашими партнерами стають дедалі більше організацій, у тому числі з-за кордону», — сказав М. Берлін.
На зустріч були запрошені надзвичайні та повноважні посли країн, що мають спільні кордони з Україною, і західноєвропейських країн, у яких є значний досвід і успіхи у сфері безпеки дорожнього руху, народні депутати та співробітники апарату Верховної Ради України, представники іноземних та вітчизняних компаній, громадських організацій. «Наша мета — встановлення нових та розвиток існуючих контактів задля реалізації в країні завдань ООН стосовно оголошеного Десятиліття спільних дій, а також привернення уваги організацій і особистостей до проблем у цій сфері та донесення їм ідеї створення Партнерства з безпеки руху як ефективного засобу виходу із кризи в цій галузі», — підсумував М. Берлін.