Андрія Кожем’якіна  обрали на посаду голови «Блок Юлії Тимошенко-«Батьківщина» одноголосно. Про це під час брифінгу повідомив екс-голова «БЮТ-«Батьківщина» Іван Кириленко. Сам колишній лідер фракції зосередиться на роботі в центральному виборчому штабі партії.
«Сьогодні фракція прийняла рішення перевести мене на іншу ділянку роботи, яка пов’язана з початком розгортання виборчої кампанії, адже найближчим часом буде підписано закон про вибори», — сказав народний обранець. Він зауважив, що питання зміни керівництва фракції «БЮТ-«Батьківщина» узгоджене з екс-прем’єр-міністром Юлією Тимошенко.
«З Юлією Володимирівною ми обговорювали це питання ще рік тому, — сказав І. Кириленко. — Настав час надати дорогу більш молодим та ініціативним членам фракції. Андрій Кожем’якін повністю відповідає цим вимогам. Це прекрасний вибір, який треба було зробити ще раніше, бо робота в умовах жорсткої опозиції вимагає зовсім інших підходів». Народний обранець також подякував представникам ЗМІ за співпрацю під час висвітлення роботи фракції «БЮТ-«Батьківщина».
Водночас новообраний голова фракції 
А. Кожем’якін зазначив: Ю. Тимошенко залишається лідером політичної сили, незважаючи на те, що нині знаходиться в СІЗО. Всі політичні завдання партії, за його словами, ставить саме вона.
Фото Олександра КЛИМЕНКА.