Опозиція стурбована подіями в Російській Федерації, пов`язаними з виборами до Державної Думи. Про це під час брифінгу заявили заступник Голови Верховної Ради Микола Томенко  та народний депутат В’ячеслав Кириленко («НУ—НС»).
Микола Томенко зауважив: йдеться не тільки про солідарність із російською демократією і з громадянським суспільством, з тими людьми, які виступають проти терору і беззаконня в РФ, а й про те, щоб не допустити подібної ситуації на наступних парламентських виборах в Україні.
За його словами, опозиція нині активно працює, щоб не повторити помилок на попередніх українських перегонах і на належному рівні підготуватися до наступних парламентських виборів. Зокрема, повідомив він, доопрацьовується спільний програмний документ, на підставі якого діятиме об’єднана опозиція на виборах до Верховної Ради. Цей документ матиме ідеологічну, світоглядну складову, в ньому також йдеться про формування єдиного списку в мажоритарній частині виборів. Крім того, мова йде про спільну діяльність із підготовки і координації всіх членів окружних і дільничних виборчих комісій від опозиції. А також — про спільний моніторинг виборчої кампанії і спільну програмну діяльність.
М. Томенко підкреслив, що всі політичні партії, які підпишуть цей документ, матимуть дві альтернативні поведінки у наступному парламенті: боротися й прагнути створити парламентську більшість та застерігати принципи свободи й демократії в опозиції. «Тобто: всі партії, які підпишуться, візьмуть на себе зобов’язання не створювати жодних парламентських об’єднань з Партією регіонів», — зауважив він. Та водночас висловив сподівання на проведення демократичних парламентських виборів.
Фото Олександра КЛИМЕНКА.