Фехтування. В італійському місті Леньяно триває Кубок світу з фехтування на шпагах серед жінок. На першому етапі стартувало 218 шпажисток, шестеро з яких представляли Україну. А Анфіса Почкалова зійшла на найвищу сходинку п’єдесталу пошани.
Українка перемогла співвітчизницю Олену Кривицьку з Тернополя (15:13), кореянку Чой Інджеонг (15:14), Марі Флоренс Кандассамі з Франції (15:10) та естонку Катріну Лехіс (15:12).
Остання в 1/16 фіналу з перевагою в один укол (15:14) узяла гору над олімпійською чемпіонкою Лондона-2012 львів’янкою Яною Шемякіною.
У півфіналі на Почкалову чекала дуель з олімпійською чемпіонкою Пекіна-2008 і срібним призером Лондона-2012 Бріттою Гайдеманн з Німеччини. Все вирішив один точний укол, який першою завдала Анфіса — 7:6.
Не менш грізна суперниця чекала на львів’янку й у фінальній дуелі — п’ята «шпага» планети, румунка Ана Марія Бранза. Вирішальний поєдинок видався напрочуд драматичним для обох спортивок. Ані Почкаловій, ані Бранзі ніяк не вдавалося відірватися в рахунку.
Тож у підсумку вкотре все вирішував один укол. У кульмінаційний момент «золотої» дуелі міцнішими виявилися нерви в українки, яка і здобула вікторію з мінімальною перевагою — 13:12.
Перемога у Леньяно-2014 — найвище досягнення у кар’єрі 24-річної галичанки на етапах Кубка світу в індивідуальних змаганнях.