Днями представники п’ятьох учнівських прес-центрів-переможців з міст Вінниці, Києва, Миколаєва, Одеси та Кам’янця-Подільського побували у зірковому прес-турі в столиці. Журналісти Кам’янець-Подільської загальноосвітньої школи №10 уже четвертий рік поспіль перемагають у національному конкурсі шкільних медіа, причому виборюють перемогу в різних номінаціях — краща газета, кращий прес-центр, кращий сайт.
Юні «акули пера» зустрілися з Головою Верховної Ради України Володимиром Литвином, президентом Фонду «Україна», другим Президентом України Леонідом Кучмою, головою Національної спілки журналістів України Ігорем Лубченком, генеральним директором ІА УНІАН Олегом Наливайком. Усі вони вже багато років підтримують Національний конкурс шкільних газет та надають спеціальні призи його переможцям.
Діти також відвідали Представництво Європейського Союзу в Україні. Молоді кореспонденти влаштували справжні прес-конференції та задавали й гострі запитання. Зокрема, про стосунки нашої держави з Росією. На це Леонід Кучма відповів: «З Росією ми завжди повинні бути на «Ви», але вона ніколи з нами не повинна бути на «ти». Володимира Литвина запитали стосовно поведінки народних депутатів у Верховній Раді. «У нашій країні існує проблема відповідальності народу за вибір влади», — зауважив Володимир Литвин. Уже сьогодні всі «зіркові пера» можуть стати власкорами агентства УНІАН — таке запрошення діти отримали від генерального директора Олега Наливайка.