Близько п’ятисот робітників бавовняного комбінату Херсона вийшли вчора на пікетування обласної державної адміністрації. Текстильникам просто урвався терпець: з лютого 2011-го вони перебувають у примусових відпустках зі збереженням двох третин злидарських окладів (до 1200 гривень), а терміни поновлення роботи підприємства постійно переносяться через проблеми з поставками сировини — імпортної бавовни-сирцю.

Члени трудового колективу підприємства підозрюють, що їх просто водять за носа: відтягують за допомогою дешевої демагогії час, щоб надійніше «поховати» виробництво в борговій ямі, а після цього розпродати частинами майно й землю. І ці підозри небезпідставні: фабрику № 3 колишнього індустріального гіганта, на якій випускалися тонкі тканини на зразок батисту, вже продано, і на її місці ударними темпами будується великий торговельно-розважальний комплекс.
Заступник голови профспілкового комітету БК Віктор Маменко в інтерв’ю нашому кореспонденту заявив, що винними у своїх бідах робітники підприємства вважають не тільки його власників, а й голову Херсонської облдержадміністрації Миколу Кістяка й заступника голови ОДА Анатолія Хоменка. «Микола Кістяк і Анатолій Хоменко на зустрічах із представниками трудового колективу неодноразово просили текстильників не виходити в пікети до «Білому дому» і особисто називали конкретні терміни поновлення роботи комбінату, які постійно переносилися, — каже Віктор Маменко. — Оскільки обіцянки виявилися обманом і сировину на підприємство так і не завезли, ми організовуватимемо акції протесту до одержання твердих гарантій того, що БК запрацює».
Вл. інф.