Унікальну аудіологічну діагностичну систему АссuScreen для раннього діагностування вад слуху новонароджених передала Волинському обласному дитячому територіальному медичному об’єднанню сім’я голови ОДА Бориса Клімчука. Цю почесну місію виконали його доньки Юля і Яна та дружина Світлана Олексіївна.
— Ідея виникла випадково, — пригадує Юлія Борисівна. — Коли організовували благодійний концерт відомої органістки Євгенії Лісіциної, свекрухи моєї сестри Яни, шукали, куди б спрямувати  виручені від нього гроші. Лікар Олексій Виговський подав цю ідею. На той час такого апарату не було в західному регіоні держави. Тому і вирішили збирати гроші саме на нього.
У лікарні журналістам продемонстрували новий пристрій вартістю 13 тисяч євро у дії. За його допомогою перевірили слух у маленької Саші (на знімку). Народилася вона у вересні недоношеною — лише 1100 грамів. Як пояснили лікарі, ймовірність вад слуху в таких крихіток вища. Але, як показала діагностика, Саша добре чує, і її мама Надя може не хвилюватися.
Волинська область.
Фото автора.