Завідувача кафедри інформаційних систем та мереж Національного університету «Львівська політехніка» професора Володимира Пасічника, у співавторстві з яким псевдопрофесор Андрій Слюсарчук став лауреатом Державної премії України в галузі освіти 2011 року, звільнено з посади.
Андрій Слюсарчук і Володимир Пасічник потрапили на роботу в «Львівську політехніку» під час реорганізації Інституту новітніх технологій та управління імені В’ячеслава Чорновола. Тоді в національний університет перейшли всі студенти та викладачі — такою була вимога Міністерства освіти та науки.
Науковими розробками «Комплекс освітніх інформаційних технологій подання, запам’ятовування та опрацювання надвеликих об’ємів інформації для процесів навчання» професор Володимир Пасічник з доцентом Юрієм Нікольським займалися з 1978 року. Вони спільно виконали понад 90 відсотків досліджень. Частка  Слюсарчука в науковій розробці, за яку присудили державну премію, становить лише сім відсотків. Він приєднався до авторського колективу лише в 2007 році.
Після скандалу весь авторський колектив звільнено з роботи, за винятком одного викладача, який перебуває на лікарняному.
До речі, історія з цією новою премією не має жодного стосунку  до поважної Державної премії України у галузі науки і техніки, яка присуджується з 1969 року.
Львів.