Понад 30 мільйонів гривень сягнув цьогорічний товарообіг ярмарків у Тернополі. Минулими вихідними відбувся дев’ятий з початку року. На ще один організатори запросять перед святом Миколая.

Нині на чотирьох ярмаркових майданчиках обласного центру продукції було вдосталь, ціни — на 15—20 % нижчі ринкових, тож торгівля була жвавою. Дещо знизився попит на цукор, гречку, крупи, які городяни мішками розкуповували під час попередніх ярмарків. Зате борошна налякані невтішними прогнозами на майбутній урожай люди брали по кілька мішків. «Я пам’ятаю голод 1947-го, — пояснила 78-річна Марія Пасічник, — тому завжди мушу мати у запасі мішок-два борошна. Добре, що Чортківський хлібокомбінат розфасував його не лише по 50, а й по 25 і 10 кілограмів. Це зручно, бо піднімати великі мішки сил немає. Ціна також влаштовує — 2,80 за кілограм».

Доступними були ціни на гречку — 9 грн. за кілограм, цукор — 6,60, крупи — від 1,50 до 4 грн., свіжу рибу — 12,20, мед — 50 грн., картоплю — 1,20, капусту — 60 коп., моркву — 1,50, а також на м’ясо, ковбаси.

Самотнім стареньким і малозабезпеченим організатори ярмарку безплатно передали 300 продуктових наборів. Попереднього ярмарку такі подарунки отримали понад 200 тернополян. «Такі акції будуть постійними, — запевнив голова ОДА Валентин Хоптян. — Вони здійснюються в рамках проекту «Будуємо нову Тернопільщину», одним з пунктів якого є опіка над людьми, які потребують підтримки».

На знімку: борошно вантажили мішками.

Фото автора.