Учора Голова Верховної Ради України Володимир Литвин зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Японії в Україні Т. Сакатою (на знімку).
Під час зустрічі сторони, зокрема, обговорили розвиток міжпарламентської співпраці, яка, за словами глави українського парламенту, сприятиме подальшому поглибленню двосторонніх відносин в усіх сферах. У цьому контексті сторони висловилися за необхідність активізації діяльності відповідних парламентських груп дружби.
На думку Голови Верховної Ради, Україна і Японія мають надалі розвивати стратегічне партнерство у промисловій, фінансовій та сільськогосподарській сферах, а також у галузі енергозберігаючих технологій, активізувати науково-технічне співробітництво. Крім того, зацікавлена наша країна і в інвестиціях японського бізнесу у вітчизняний агропромисловий комплекс.
Як відомо, відносини між нашими країнами набрали нового оберту після офіційного візиту до Японії Президента Віктора Януковича у січні цього року. Серед важливих результатів візиту — підписання Кредитної угоди між Державним експортно-імпортним банком України та Японським банком міжнародного співробітництва про надання кредиту на суму 8 млрд. японських ієн (100 млн. дол. США) з метою сприяння експорту товарів і послуг з Японії та підтримки економічного розвитку України.
Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.