Голова Верховної Ради Володимир Литвин відзначив «надзвичайну дивовижну налаштованість Польщі на вступ України до Європейського Союзу». На цьому, як повідомила прес-служба Верховної Ради, глава парламенту наголосив під час зустрічі з Маршалком Сенату Республіки Польща Богданом Борусевичем.

За словами В. Литвина, така підтримка з боку польських колег стала ще більш дієвою під час головування Республіки Польща в Європейському Союзі. «Дивлячись на виступи, заяви польських політиків, можна дійти висновку, що вони більше переймаються нашими проблемами, ніж деякі українські політики», — додав він. Під час зустрічі сторони також обговорили питання парламентського, культурно-гуманітарного співробітництва України і Польщі. Зокрема, запланували провести наступне засідання тристоронньої Міжпарламентської асамблеї Україна — Литва — Польща у червні наступного року. Крім того, Б. Борусевич запропонував провести матч з футболу між парламентаріями обох країн напередодні проведення Європейського футбольного чемпіонату Євро-2012. В. Литвин погодився із цією пропозицією за умови, «якщо спікери парламентів будуть капітанами команд». Це рішення, за його словами, потрібно узгодити на рівні відповідних спортивних асоціацій та законодавців України і Польщі. Однією з ініціатив у гуманітарній сфері, запропонованої паном Маршалком, є вшанування пам’яті видатного польського письменника та художника, який народився у Дрогобичі у липні 1892 року — Бруно Шульца. За словами Б. Борусевича, літературні критики ставлять книжки Б. Шульца на один рівень з творами Марселя Пруста та Франца Кафки. Наступного року світова спільнота відзначатиме 120-річчя з дня його народження та 70-річчя з дня трагічної загибелі.

Водночас, відповідаючи на запитання журналістів щодо підписання Угоди про асоціацію з ЄС, В. Литвин висловив упевненість, що у чіткому визначенні європейських перспектив нашої держави зацікавлені як Україна, так і Європейський Союз. «Я є прихильником вирішування проблем у міру їх надходження, — зазначив він. — Бо якщо ми  безупинно розігріватимемо один одного перед 19 грудня, щоб не вийшло так, що одна зі сторін «перегріється».