У проекті держбюджету-2012 передбачається скасування всіх пільг депутатам, за винятком виплати заробітної плати та компенсації проїзду. Про це повідомив на брифінгу після погоджувальної ради Голова Верховної Ради Володимир Литвин.

«Я гаряче й однозначно підтримую прийняття відповідного рішення, щоб зняти будь-які розмови та спекуляції з цього приводу», — сказав В. Литвин. За його словами, пропонується відмовитися від права депутатів на отримання житла, виплат на оздоровлення. Щодо пенсій народним обранцям, то їх уже істотно зменшила пенсійна реформа. Цього року Верховна Рада виділила 17 службових квартир для депутатів, однак у майбутньому вже більше нічого не виділятиметься. Керівництво парламенту відмовилося і від ідеї побудувати депутатське містечко у Кончі-Заспі. 

Законопроект про держбюджет України на 2012 рік, за прогнозом В. Литвина, розглядатиметься наступного пленарного тижня.

Комп’ютери, про закупівлю яких широко інформували ЗМІ, дістануться не депутатам, а працівникам парламентського апарату. В. Литвин роз’яснив ситуацію із закупівлею нової оргтехніки: у травні цього року Комітет з питань Регламенту, розподіляючи кошти, прийняв рішення про закупівлю оргтехніки, але не для депутатського корпусу, а для апарату. Голова Верховної Ради доручив порівняти закупівельні ціни комп’ютерів із ціною у загальному продажу. В. Литвин наголосив, що ця оргтехніка призначатиметься лише для службового користування і це дасть змогу зменшити паперовий документообіг, щоб у найближчому майбутньому взагалі відмовитися від паперових носіїв, що приведе до економії близько мільйона гривень.

Коментуючи вибори до Державної Думи Росії, глава українського парламенту висловив сподівання на подальшу плідну співпрацю, що з російської сторони буде оперативно сформована група дружби з Україною та делегація в міжпарламентській асамблеї.