До Нового року залишилося менше чотирьох тижнів. Саме час замислитися: де, з ким і як його зустріти. Фахівці фен-шуй, дизайнери і шеф-кухарі вже підготували свої рекомендації. Якщо коротко, то в ідеалі новорічну ніч краще провести поза домівкою в яскравому вбранні. А якщо говорити конкретніше, то навіть місце розташування ялинки, як з’ясувалося, має велике значення. І, поставивши її навмання, можна накликати на себе фінансове неблагополуччя і сімейні сварки. Тож, щоб зустріти Новий рік з користю, готуватися до нього потрібно з компасом.
2012-й — рік водяного дракона. Між тим, ми відзначаємо Новий рік за григоріанським календарем. А дракон у свої «законні» права вступає лише в лютому. Але, не бажаючи образити хазяїна 2011-го, кролика, у цю новорічну ніч «піддобрювати» рекомендують усе-таки дракона. До того ж, запевняє експерт школи-студії китайської метафізики, фахівець фен-шуй Олена Вардіміаді, використовувати символи майбутнього року наприкінці нинішнього — цілком допустимо.
Отже, почнемо з ялинки. Для того щоб не нашкодити собі, її не рекомендується ставити на сході та заході квартири. Вічнозелена красуня на сході може накликати на родину хвороби, а на заході — фінансові втрати та пониження на посаді. Щоб, навпаки, поліпшити фінансову ситуацію, ялинку Олена Вардіміаді радить ставити на північному заході будинку. Якщо поліпшення потребують романтичні відносини — на південному заході. Фахівець фен-шуй запевняє: значення має й день її встановлення. Для цього, нібито, найсприятливішими будуть 19, 23 або 27 грудня.
— Дракон — це єдина міфічна тварина серед тварин китайського гороскопу. Тому все, що з ним пов’язане, супроводжуватиметься якоюсь містикою. Рік буде насичений різними загадковими подіями, — пророкує Олена Вардіміаді.
Наступне питання, що цікавить, напевно, усіх: що дарувати? Хоч як дивно, але в рік дракона радять презентувати предмети із зображенням цієї казкової тварини. Вважається, що сам дракон — один із символів успіху й процвітання. Єдине правило: подарунок не повинен бути нудним і посереднім.
Зустрічати Новий рік радять у яскравому вбранні насичених кольорів. Тим, хто звик відзначати його солодким сном, дизайнер Ганна Бублик рекомендує потішити себе яскравою різнобарвною постільною білизною. Це, мовляв, теж як костюм зарахується. А от святковий стіл найкраще прикрасити стравами у формі кулі: котлетки, тістечка. Бо дракони харчуються перлами. Шеф-кухар Олена Комар також рекомендує зробити акцент на рибних стравах. Але де ж Новий рік зустріти?
— На жаль, 1 січня 2012 року — день несприятливий, його можна назвати руйнівником року. Він таїть у собі різні конфлікти, непорозуміння... Для того, щоб це нейтралізувати, ви можете зустрічати Новий рік не вдома, а вирушити до ресторану. При цьому потрібно вибрати заклад на заході від свого будинку і вийти туди о 21 годині за київським часом, — підрахувала Олена Вардіміаді.
Якщо все-таки вирішите зустрічати це свято вдома, то бажано провести його не дуже галасливо та з мінімальною кількістю алкоголю.
Проте головні правила цієї ночі: святкове вбрання — комфортне, частування — смачне, а вечір — ненудний.