У знаменитих винних підвалах селища Середнє, зроблених у гірській скелі майже чотири з половиною століття тому турецькими військовополоненими, відбулося спецпогашення художньої поштової марки «Виноробство в Україні» (на знімку).
— Марку виготовили, використовуючи зображення та символи двох відомих виноробних підприємств Закарпаття: берегівського «Чизая» та середнянської «Леанки». На ній зображено виноградну лозу, келих вина і викарбувано назву відомого леанківського сорту «Трамінер». Упевнений: нинішня подія започаткує гарну традицію — зображувати на поштових знаках закарпатські виноробні звичаї, — розповів директор Закарпатської дирекції УДППЗ «Укрпошта» Микола Ростов.
— Дуже символічно, що таку марку погашаємо саме на Закарпатті. Наш край здавна славиться виноробними традиціями, тож цілком заслужено винороби Середнього отримали честь бути зображеними на такому поштовому знаку, — сказав голова ОДА Олександр Ледида.
Потім до керівників області та пошти Закарпаття приєднався директор «Леанки» Василь Боднар — усі троє поставили перші штампи на конвертах. Гостям у святковій атмосфері подарували марковані конверти з новими тематичними марками, які ось-ось з’являться у поштових відділеннях усієї України. До речі, цю марку «Укрпошта» видрукувала 197-тисячним тиражем.
Фото прес-центру ОДА.