Правоохоронці Кам’янець-Подільського міськвідділу внутрішніх справ Хмельницької області з початком нинішнього навчального року відкрили «Школу безпеки» для учнів міста. За шкільною партою дитина має засвоїти не тільки правила рідної мови та формули з математики, фізики й хімії, а й дуже важливі правила, що допоможуть зберегти життя, здоров’я. 

Співробітники кримінальної міліції, дільничні інспектори, працівники секторів по боротьбі з незаконним обігом наркотиків, карного розшуку, відділу Державної автоінспекції відвідують загальноосвітні навчальні заклади та проводять уроки правового виховання, години права, бесіди, лекції. Учні охоче сприймають таких учителів, зав’язується жваве спілкування. «Усю правду про наркотики просять розповісти діти — і гості ведуть мову саме про це. Є потреба в роз’ясненні правил безпечної поведінки в школі — готують бесіду на цю тему.

А особлива увага приділяється правилам поведінки школяра на дорозі. Адже статистика дитячого травматизму на вулиці з дорожнім рухом не радує.

Працівники міліції — бажані гості в кожній школі, але особливо раді їм у підшефних інтернатах. Завдяки шефам інтернатівці не раз вирушали в подорожі до Карпат, в інші мальовничі куточки. «Особливо вболівають правоохоронці за те, щоб діти, які обділені увагою батьків, володіли тими ж навичками, які прищеплюють юним громадянам у сім’ях, — розповідає помічник начальника відділу взаємодії із громадськістю та ЗМІ Наталія Касапчук. — Вихованці інтернату не повинні через нехтування елементарними правилами поведінки на вулиці ставати жертвами ДТП».

Завітавши до підшефних, міліціонери подарували молодшим учням настільні ігри «Вивчаємо правила поведінки на дорозі», а ще показали дітям своїх службових собак, які допомагають виходити на слід порушників закону.

Фото автора.

Правоохоронці та їхній чотирилапий друг в гостях у вихованців Кам’янець-Подільського інтернату №2.