Голова Верховної Ради України Володимир Литвин разом із Головою Ради Федерації Федеральних Зборів Російської Федерації Валентиною Матвієнко відвідав своє рідне село Слобода-Романівська на Житомирщині та познайомив колегу зі своїми батьками, повідомляє прес-служба Верховної Ради.

Володимир Литвин, відповідаючи на запитання журналістів, зазначив, що раз на місяць намагається бувати в рідному селі, висловивши при цьому жаль, що перебування буває дуже коротким. «І щоразу караю себе за те, що не приділяю достатньо часу батькам, але я ціную кожну мить нашого спілкування, дорожу ним і дуже вболіваю за своїх рідних», — сказав він.
В. Матвієнко відзначила особливу душевну атмосферу в сім’ї Голови Верховної Ради України і висловила задоволення від того, що побувала в місці, де корені її колеги, де він народився і виріс. «Мені особливо приємно, що Володимир Михайлович запросив до рідного дому — це особливий ступінь довіри, приємно те, що Володимир Литвин як керівник української держави шанує та пам’ятає рідну землю, свої рідні корені й чуйно ставиться до своїх батьків. Це ті цінності, на яких ми маємо виховувати молодь, — наголосила вона. — Впевнена, що батьки Володимира Михайловича пишаються ним та всіма своїми дітьми».
Голова Ради Федерації Федеральних Зборів підкреслила той факт, що Житомирщина відома видатними вихідцями з цього краю, які прославили його та всю Україну. «Це й Леся Українка, і Сергій Корольов та багато інших, — сказала вона. — У той же час — це ті люди, які пов’язують Україну і Росію, — той же Сергій Корольов, який народився на Житомирщині й став видатним конструктором і засновником практичної космонавтики».
Валентина Матвієнко відзначила, що Житомирська область успішно розвивається. «Є труднощі та проблеми, але темпи зростання доволі значні, і є добрі перспективи», — підкреслила вона.
Керівники парламентів також відвідали Літературно-меморіальний музей Лесі Українки та зустрілися з інтелігенцією Новограда-Волинського.
Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.
Мама Володимира Литвина Ольга Андріївна.