Бурхливу реакцію викликав у мешканців міста Цюрупинська, що на Херсонщині, намір місцевої влади вжити заходів щодо покращення екологічної ситуації, збудувавши завод для спалення сміття. Щойно чиновники публічно підтвердили існування самих лише планів з реалізації цього проекту, сотні городян вийшли на мітинг перед будівлею міськради, протестуючи проти появи нового підприємства.
Цюрупинчани побоюються, що після введення сміттєспалювального заводу в експлуатацію, сюди на утилізацію повезуть відходи насамперед з Херсона, а згодом ще й з усіх навколишніх районів, оскільки схожих підприємств в області більше немає. А це може призвести до того, що навколо заводу виростуть гори сміття, та й сам він працюватиме цілодобово, вивергаючи в атмосферу хмари отруйного диму і перетворюючи зелену зону відпочинку у дніпровських плавнях поблизу Цюрупинска та навколишні дачні селища на справжнісінький «передпокій пекла».
Херсонські чиновники запевняють земляків, що пошук місця під новий полігон майже завершено, з грішми для його обладнання складнощів не буде, однак далі слів справа не рухається. Натомість створення сміттєспалювального заводу у Цюрупинську дало б змогу Херсону зекономити бюджетні мільйони на новому полігоні ТПВ, спаливши «зайве» сміття та розвантаживши вже наявний полігон. От тільки прості цюрупинчани платити за цю економію своїм здоров’ям і благополуччям категорично не згодні.