Лише кілька годин знадобилося херсонським детективам, щоб розкрити гучну крадіжку з ювелірного салону по вулиці 9 Січня, звідки викрали золотих прикрас на 340 тисяч гривень!
Прийшовши вранці на роботу, продавець цього магазину виявила, що вікно, яке виходить у двір, розбито, а в сейфі для зберігання цінностей автогеном вирізана діра і звідти викрадено майже дві сотні ланцюжків, сережок, перснів і браслетів. Під час огляду місця події експерти і співробітники карного розшуку зіткнулися з цілою низкою «нестиковок»: охоронна сигналізація не спрацювала, осколки скла від розбитого металопластикового вікна увіп’ялися в гіпсокартонне облицювання, що було можливо лише в тому разі, якщо воно було відкрите. До того ж відеокамери об’єктів торгівлі по сусідству, в поле зору яких теж потрапило це вікно, вночі взагалі не зафіксували біля нього появи зломщика або зломщиків.
Співробітники Суворовського райвідділу міліції Херсона дійшли висновку, що їм підсунули інсценування крадіжки зі зломом, і взялися опитувати персонал, хто останній залишав магазин у день скоєння злочину. Співробітники вказали на майстра-ювеліра, чия майстерня була суміжною з торговельним залом. Той уже перебував біля входу й разом з усіма колегами обурювався зухвалістю «бандитів», що розорили магазин. Його допитали, особливо наголошуючи на виявлених «нестиковочках», і вже через дві години майстер зізнався, що саме він інсценував крадіжку — відкрив сейф і створив видимість проникнення через вікно, щоб подумали на злочинців «зі сторони».
— Майстра-ювеліра затримано. Він також показав схованку у своєму гаражі, куди в пакеті, замотаному скотчем, сховав вкрадені прикраси. Їх уже вилучили й повернуть законним господарям, — підсумовує заступник начальника Суворовського райвідділу міліції Херсона Микола Вербицький.