Так, лише за останній місяць в обласному центрі було знайдено цех з виготовлення взуття, який діяв без документів. Жодних паперів щодо якості та безпечності сировини, з якої вироблялося взуття, теж не було.
Того ж дня припинили роботу магазину-складу з реалізації нової та уживаної імпортної побутової техніки.
Ще одне підпільне виробництво культиваторів, сівалок та іншого навісного обладнання для сільськогосподарських машин виявили в одному із сіл Шепетівського району працівники відділу славутської податкової міліції. Цю продукцію виготовляли на території тваринницьких ферм колишнього колгоспу троє мешканців цього села.
Та найчастіше у поле зору податківців потрапляють цехи, які займаються виготовленням швейних виробів. Три такі прихистив під своїм дахом директор хмельницького приватного акціонерного товариства. Їх потужності дозволяли здійснювати масове пошиття одягу, у кожному працювало від трьох до семи найманих працівників, як правило, не оформлених відповідно до чинного трудового законодавства.
Загалом протягом місяця податківці зафіксували 22 порушення податкового законодавства та вилучили з незаконного обігу цінностей майже на 1,2 мільйона гривень.