У Мукошинському лісництві Любешівського державного лісомисливського господарства урочисто відкрито дорогу довжиною в шість кілометрів.
Про важливість події свідчить і участь у ній голови облдержадміністрації Бориса Клімчука. Керівник області зазначив, що нова дорога не лише дасть змогу полегшити і здешевити вивезення деревини з лісосік, поліпшити охорону лісу від пожеж і браконьєрів, а й служитиме людям, які живуть в довколишніх селах.
Дорогу прокладено важкодоступними лісовими масивами. Будівельникам Луцької ДМПК доводилося долати заболочені місця, корчувати пеньки, засипати рівчаки... Паралельно з будівництвом магістралі вони відновлювали й меліоративну систему, що сприятиме кращому росту дерев, оздоровленню місцевості.
Дорога має щебеневе покриття, яким зможуть рухатися важкі лісовози. До речі, вона відкриває шлях до важкодоступних лісових масивів із запасами ділової деревини у 110 тисяч кубометрів. Тож уже за кілька років дорога окупить себе. Вартість її спорудження — 600 тисяч гривень, із них 298 тисяч отримали з державного бюджету, решту витрат взяли на себе лісівники.
Фото автора.
На знімку (зліва направо): символічну стрічку на новій лісовій дорозі перерізають директор Любешівського держлісгоспу Юрій Васюхник, голова Любешівської райдержадміністрації Василь Корець, заступник голови ОДА Віталій Карпюк, голова ОДА Борис Клімчук, гірниківський сільський голова Галина Залик, начальник обласного управління лісового та мисливського господарства Богдан Колісник.