Учора в селі Калинівка Чернігівського району відкрився перший в Україні будинок сімейного типу для дітей з особливими потребами.
Ще в травні минулого року в активістів запорізького благодійного фонду «Щаслива дитина» виникла ідея оселити групу найбільш здібних малюків і підлітків Калинівського інтернату в окремий будинок, де б практикувалися сімейні форми виховання. Незабаром у напівзруйнованому приміщенні площею 200 квадратних метрів, збудованому німцями-менонітами майже 100 років тому, розпочалася реконструкція. Благодійний фонд провів кілька яскравих акцій із залученням ЗМІ та розпочав публікацію матеріалів про хід реконструкції в Інтернеті. Згодом відгукнулися небайдужі люди з шести країн світу — України, Росії, США, Великої Британії, Німеччини та Португалії, які надали спонсорську допомогу. Ініціативу фонду підтримала й Запорізька ОДА.
На реконструкцію приміщення, що тривала 15 місяців, витрачено понад 900 тисяч гривень. Тепер у просторому, світлому та теплому будинку, який активісти фонду назвали «Щаслива оселя», діти не відчуватимуть себе зайвими. Особлива увага приділятиметься їх реабілітації та всебічному розвитку.