Футбол. Ліга Європи. Сьогодні футболісти київського «Динамо» проведуть передостанній матч групового раунду. В Англії вони зустрінуться з клубом «Сток Сіті» на стадіоні «Британія» у місті Сток-он-Трент.

До Великої Британії динамівці вилетіли ще у вівторок. Розмістилися вони в манчестерському готелі «Гранд Галл». До речі, в Манчестері, в готелі «Бест вестерн», мешкають і журналісти, котрі супроводжують команду. Учора лідер чемпіонату України ретельно готувався до цього вкрай важливого поєдинку. А Юрій Сьомін провів традиційну зустріч із представниками ЗМІ. Не важко здогадатися, про що йшла розмова: про готовність «Динамо», про його шанси.
Зрозуміло, що не мовчав і наставник «Сток Сіті» Тоні П’юліс. Незважаючи на те, що його команді вистачить і нічиєї для виходу до наступної стадії турніру, тренер англійського клубу жадає від своїх гравців вияву кубкового характеру.
— Матч проти «Динамо» для нас те саме, що кубковий фінал, — сказав він. — Це найважливіша гра для «Сток Сіті». Впевнений, що вболівальники, котрі прийдуть на арену «Британія», не жалкуватимуть. Вони стануть свідками напруженого протистояння, бо за суперника маємо дуже гарну команду. Ситуація в групі досить заплутана, тому досягнення позитивного результату буде для нас великим успіхом. Але цього треба ще домогтися...
Нагадаю турнірне становище в групі Е.
Як бачимо, перед «Динамо» стоїть надскладне завдання. І для виходу з групи треба виявити неабияку налаштованість, бойовитість і майстерність. Не завадила б нам і прихильність удачі. Тоді можна сподіватися на позитивний підсумок.
Одне слово, шанси залишаються. Є кілька варіантів для досягнення мети. Скажімо, у разі перемоги «Динамо» над «Сток Сіті» і «Маккабі» (14 грудня) киянам гарантоване друге місце. У разі сприятливого результату матчів конкурентів можливе й перше.
Якщо «Динамо» у двох матчах, що залишилися, набирає чотири очки, його вихід до наступного раунду залежатиме від результатів «Бешикташа». Треба, щоб турки двічі зіграли внічию. Тоді «Динамо» виходить до наступної стадії. У разі перемоги «Бешикташа» в одному матчі й поразки в іншому, з огляду на рівні показники в «Динамо» і «Бешикташа» в очних зустрічах (1:0 і 0:1), на перший план виходить різниця забитих і пропущених м’ячів. Зараз вона в «Динамо» гірша на три пункти. Це значить, що нам потрібно перемагати одного із суперників з великим рахунком і сподіватися на мінімальну перемогу стамбульців. Хоча і тут є варіанти...
Наступна ситуація: «Динамо» перемагає в одному з матчів. За таких обставин необхідно, щоб «Бешикташ» у двох зустрічах набрав лише очко. Якщо здобуде два, тоді знову братимуться до уваги додаткові показники — різниця забитих і пропущених м’ячів.
Якщо «Динамо» двічі зіграє внічию, потрібно молити небо про дві поразки «Бешикташа» або нічию й велику поразку.
Ще один варіант — динамівці грають внічию й програють. Тоді треба чекати на дві поразки «Бешикташа», а найсильнішого визначить різниця м’ячів.
Однак теорії, як правило, спростовує гра. Тому, як уже наголошувалося, треба сподіватися тільки на власні сили.
І насамкінець повідомлю, що матч на стадіоні «Британія», котрий розпочнеться о 22.05 за київським часом (трансляція на каналі 2+2), обслуговуватиме бригада арбітрів з Німеччини на чолі з Флоріаном Майєром.
Віктор БРАНИЦЬКИЙ (зі Сток-он-Трента).
На знімку: у Андрія Ярмоленка має бути добрий настрій, бо він є одним із лідерів у суперечці бомбардирів національного чемпіонату.
Фото Павла КУБАНОВА.