Як відомо, Дніпропетровськ було позбавлено права приймати чемпіонат з футболу Євро-2012. Але тепер у нього з’явилася можливість провести в себе баскетбольний єврочемпіонат-2015.
Федерація баскетболу Європи готова довірити Дніпропетровщині змагання міжнародного рівня. Про це повідомив координатор FІBA Europe Валтс Мілтовичс під час зустрічі з головою облдержадміністрації Олександром Вілкулом. Але спочатку відбулася презентація інфраструктури області в рамках заявки України на проведення чемпіонату Європи з баскетболу 2015 року.
Обласний центр за останні два роки зробив колосальний прорив, особливо в будівництві автодоріг. А до 2014 року в місті мають повністю реконструювати спортивний комплекс «Метеор», який і стане майданчиком для ігор чемпіонату Європи з баскетболу. До того ж у Дніпропетровську вдосталь об’єктів, які можуть стати тренувальними базами. Також тут планують окрім уже існуючих 57 готелів побудувати ще три — провідних світових брендів.
Дніпропетровськ і так має статус баскетбольної столиці. Цим видом спорту тут займається 5 466 чоловік, працює дитячо-юнацька школа олімпійського резерву № 5 імені заслуженого тренера України М. І. Говорунова. В українській Суперлізі з 14 команд три — дніпропетровські: БК «Дніпро» (Дніпропетровськ), БК «Кривбас-Баскет-Люкс» (Кривий Ріг), БК «Дніпро-Азот» (Дніпродзержинськ). У лютому 2011 року команда баскетбольного клубу «Дніпро» стала володарем Кубка Суперліги.
На знімку (зліва направо): Олександр Волков, народний депутат України, голова ФБУ, Олександр Вілкул, голова Дніпропетровської облдержадміністрації, Іван Куліченко, міський голова Дніпропетровська (другий праворуч) намагаються переконати координатора FІBA Europe Валтса Мілтовичса у тому, що Дніпропетровськ гідно прийме Євробаскет-2015.
Фото прес-служби облдержадміністрації.