На приватній шахті «Рудник» у місті Петровське Антрацитівського району вже майже три місяці намагаються відкачати воду із гірничих виробок. Їх раптове затоплення сталося ще 5 вересня. Троє гірників тоді не змогли піднятися на поверхню. Рятувальні роботи результату не дали, оскільки так і не вдалося впоратися з припливом води. Щоб уникнути жертв під час ліквідації аварії, державна комісія вирішила проходити паралельний стовбур.
Як повідомили у Краснолуцькому регіональному відділенні гірничотехнічної інспекції, у середині листопада рятувальникам удалося понизити рівень води в стовбурі до позначки 232 метри від поверхні, де приблизно могли перебувати троє гірників. Але після обстеження звільненої від води виробки державна комісія визнала подальші роботи із просування насосів униз небезпечними для життя людей, задіяних у пошуковій операції. Як пояснили фахівці, від води в стовбурі почало ламати кріплення, виробка стала просипатися.
Паралельний аварійно-рятувальний стовбур на шахті «Рудник» проходять самотужки, відступивши від затопленого 32 метри. Роботи ведуться з підвищеними запобіжними заходами, оскільки не можна гарантувати, що ґрунтові води не прорвуться в паралельну збійку. Гірники за добу долають трохи більше метра виробки — пройдено лише 24,5 метра аварійно-рятувального стовбура.
Луганська область.