На місцевому ринку яйця стали золотими: магазинне вже коштує більше гривні, а за домашнє правлять три! Люди скаржаться, що почастішали випадки, коли перекупники видають за домашні фабричні яйця. Тому деякі жителі вже відтепер запасаються яйцями, без яких у свято аж ніяк не обійдешся.
Молоко та молочні продукти теж стають розкішшю. Худобу вирізають. Молочної продукції на ринках стає дедалі менше, а отже, вона дорожчає. Півлітра домашньої сметани коштує 14—16 гривень, кілограм сиру кисломолочного — 25—30. І знову ж таки не гарантія, що принесеш додому справжню сметану. Замість неї можуть підсунути розбавлений кефір. Ціни такі, що для спритників є сенс займатися підробкою. Відчутно подорожчали твердий сир та масло. Так, сир «Добряна» уже коштує 68 гривень за кілограм, масло — 60—65. Овочі ще більш-менш тримаються на старих позиціях, благо, що цього року їх уродило достатньо. Однак і при цьому цибуля на центральному ринку коштує 2,50 гривні, буряк — 2, морква — 3—4 гривні.
Не так давно голова ОДА Михайло Вишиванюк заявив, що, на його думку, в державі існує змова щодо формування цін, зокрема, на харчову продукцію: «Не може бути однаковою вартість картоплі в Івано-Франківську та в Херсоні», адже в нас різні умови. Відтепер в ОДА вирішили створити відділ цін при облдержадміністрації, який буде моніторити ціни та стежити за якістю товарів.
 
Івано-Франківськ.