Настання сезону холодів на Херсонщині «ознаменувалося» подорожчанням цілого ряду основних продуктів споживчого кошика. В листопаді порівняно з жовтнем збільшилася вартість яловичини (з 35 до 45 гривні за кілограм), свинини (з 35 до 45), сала (з 10 до 12), яєць (з 6,5 до 11 гривень за десяток), кисломолочного сиру (з 25 до 40 гривень за кілограм). Почали зростати в ціні й овочі: цибуля (з 1,5 до 2,5 гривень), часник (з 13—35 до 18—35), томати (з 3—13 до 5—15). Це й зрозуміло: збір урожаю на півдні України загалом завершено, закупівельні ціни поповзли вгору, а разом із цим округляються цінники на прилавках магазинів і ринків. Незважаючи на рекордний урожай зерна, стабільними залишаються ціни на борошно пшеничне вищого ґатунку (4 гривні за кілограм), рис (9—13 гривень). За тією самою вартістю продають курятину (35—45 гривень за кілограм), молоко (8 гривень за літр), соняшникову олію (14—15 гривень). Зате після закінчення сезону заготівель фруктів в області істотно подешевшав цукор (з 9 до 7, 35—7,5 гривень). Знизилася порівняно з вереснем—жовтнем і роздрібна вартість гречки (з 15 до 12,6—13 гривень), твердих сирів (з 60—115 до 59—107).
Але особливо тішить жителів Херсона та області стрімке падіння цін на чорноморську хамсу — рибу, що йде і на засолювання, і, «по бідності», на фарш. З початку путини її до приморського регіону навезли стільки, що ціни на цю рибу за лічені тижні впали з 18—20 до 9—10,5 гривні за кілограм, але всі її запаси комерсанти все одно не змогли розпродати. Тепер навіть у найкрихітніших крамничках, затоварених бочками з хамсою, змушені стимулювати попит на неї, запроваджуючи 3—5-відсоткові знижки спеціально для основних споживачів дешевої риби — незаможних і пенсіонерів.
Херсон.