Футбол. Ліга Європи. Сьогодні два наші клуби зіграють матчі передостаннього туру групового раунду. Обидва проведуть домашні поєдинки. І якщо для полтавської «Ворскли» зустріч з данським «Копенгагеном» (початок о 22.05, телетрансляція на 2+2) матиме, швидше, тренувальний характер, то поєдинок «Металіста» у Харкові проти віденської «Аустрії» (початок о 20.00, телетрансляція на каналі 2+2) досить важливий для господарів.
Полтавчани з одним очком знаходяться на останньому місці в групі В. Тут лідирують «Стандард» (Бельгія) і «Ганновер» (Німеччина) — по 8 очок, у «Копенгагена» — 4. А от харків’яни (група G) у разі перемоги достроково забезпечать собі вихід до 1/16 фіналу. Причому з першого місця, що дає певні переваги. У «Металіста» 10 очок, АЗ (Нідерланди) — 6, «Аустрії» — 5, «Мальме» (Швеція) — 0.
Тепер про виступи наших суперників у національних турнірах. Чемпіонат Данії. «Копенгаген» — «Кеге». 2:1. «Копенгаген» посідає перше місце (38 очок). Чемпіонат Австрії. «Аустрія» — «Вінер Нойштадт». 2:2. Після 16-го туру «Аустрія», здобувши 27 очок, разом ще з трьома клубами лідирує в турнірі.
Турнірна хроніка
Греко-римська боротьба. Ільмайокі (Фінляндія). Міжнародний турнір. Українські спортовці завоювали сім нагород (дві золоті, три срібні і дві бронзові). «Золото» у Стороженка (до 55 кг) і Лещинського (до 84 кг).
Хокей. Чемпіонат ПХЛ України. «Гайдамаки» (Вінниця) — «Сокіл» (Київ). 0:4 (0:2, 0:2, 0:0).
***
Визначилися всі учасники фінального раунду розіграшу Континентального кубка. Окрім «Донбаса», котрий виграв півфінальний турнір у Донецьку, туди пробився італійський «Азіаго» — переможець іншого півфінального етапу. Суперфінал відбудеться у французькому місті Руан (13—15 січня 2012 року). Там до української та італійської команд приєднаються ще господарі льоду і чинні володарі трофея — хокеїсти «Юності» (Мінськ).