Бюджет України на 2012 рік — це бюджет соціального дефолту. Про це заявив лідер фракції комуністів Петро Симоненко. На його переконання, головний фінансовий документ країни не вирішує жодної з нагальних проблем у країні.
«Ми запропонували переглянути його і в першому читанні не голосували на його підтримку. Не голосуватимемо й у другому читанні, якщо в тіло цього бюджету будуть включені положення закону №9127, який призвів до тих акцій, з якими вийшли чорнобильці й афганці, захищаючи свої інтереси», — запевнив лідер комуністів.
А депутат-комуніст Спірідон Кілінкаров, як повідомляє прес-служба КПУ, запропонував віце-прем’єрові Сергію Тігіпку на півгодини увійти в 4-й енергоблок ЧАЕС і жити на 1 тис. 200 грн. на місяць.
Парламентарій упевнений у правоті людей, які вимагають від влади повернути соціальні виплати. А аргументи чиновників про неповноцінність головного кошторису не мають бути причиною порушення закону.
Народний депутат додав, що нинішньому уряду не вистачає не тільки досвіду й бажання вирішувати державні питання. «Тігіпку не вистачає мужності визнати свою неспроможність і піти у відставку», — резюмував С. Кілінкаров.