Голова Верховної Ради України Володимир Литвин привітав учасників об’єднавчого з'їзду роботодавців України, який розпочав роботу у вівторок у Києві
У своєму вітальному зверненні він наголосив на тому, що процеси консолідації таких важливих структур громадянського суспільства, як організації роботодавців, є логічною реакцією прогресивно мислячої і патріотично налаштованої бізнес-еліти на вимоги і виклики новочасної доби.
«Влада, хоч би яка прогресивна вона була, не здатна одноосібно забезпечити людям достойне життя без досягнення взаєморозуміння і консенсусу з тими, хто на власний ризик своєю працею створює реальний продукт, дає роботу і сплачує податки. І для такої взаємодії і ведення діалогу з бізнесовим загалом вона вимушена шукати гідного партнера», — зазначив керівник українського парламенту.
Він висловив переконання в тому, що сьогоднішній об’єднавчий з’їзд репрезентує роботодавців всієї країни і покликаний сказати в цьому своє вагоме державницьке слово. Зі свого боку Верховна Рада України робитиме все, щоб національні товаровиробники і роботодавці мали належні правові механізми відстоювання своїх інтересів, які, зрештою, є інтересами держави та її громадян, пообіцяв В. Литвин.
Прес-секретар Голови Верховної Ради України.
Учора в Києві під девізом «Зроби для України більше!» пройшов об’єднавчий з’їзд Федерації роботодавців країни. У ньому взяли участь близько 400 делегатів — власників і директорів великих компаній і підприємств, які представляють бізнес і промисловість України. На з’їзді були присутні іноземні делегації. Також участь у роботі зборів узяв глава уряду Микола Азаров. Обговорювали питання забезпечення економічного зростання України, поліпшення умов ведення бізнесу та підвищення інвестиційної привабливості нашої держави.
А об’єднавчими збори роботодавців називалися тому, що на них завершився процес єднання понад двадцяти регіональних і галузевих організацій під крилом ФРУ.
Глава Об’єднаного руху роботодавців України Дмитро Фірташ (на знімку — праворуч, поруч із віце-прем’єр-міністром — міністром соціальної політики України Сергієм Тігіпком) заявив, що об’єднання всіх організацій стратегічно важливо для країни. «У нинішній непростій економічній ситуації в Україні роботодавці повинні підставити плече державі. Щоб організація могла захищати український бізнес, впливати на процеси у країні, щоб створювалися нові підприємства, нові робочі місця, рух роботодавців потрібно посилювати», — зазначив він у своєму виступі. 
Виступаючи під час «круглого стола» у рамках об’єднуючого з’їзду роботодавців України, перший заступник голови адміністрації Президента Ірина Акімова сказала:
— На сьогодні немає нічого важливішого, ніж давати якісні робочі місця, що забезпечить добробут наших громадян. Важливо, щоб роботодавці об’єдналися в одну силу. Така координація забезпечить більшу перемогу й більшу ефективність.
Ірина Акімова закликала Федерацію роботодавців активно взяти участь у розробці Національного плану дій на 2012 рік, передає «РБК-Україна».
Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.