У понеділок у другій половині дня і вночі від сильних поривів вітру без електрики залишилися 14 населених пунктів Вінниччини. Найбільше з них — у Хмільницькому районі. Дроти ліній електропередач обірвано також ще в чотирьох районах краю. А в обласному центрі на чотирьох магістралях буревій повалив багаторічні дерева. На щастя, під час падіння ніхто не постраждав. Тільки утворилися затори транспорту.
Так, на Немирівському шосе протягом двох годин простоювали тролейбуси. Неподалік від перехрестя з вулицею Чехова падаюче дерево обірвало електричні дроти. «Аварія сталася в одному місці, але, щоб її ліквідувати, довелося відключати всю лінію, — каже директор комунального підприємства «Вінницьке трамвайно-тролейбусне управління Володимир Бугайчук. — Пустити тролейбуси в обхід на цій ділянці дороги не було можливості. Довелося пасажирам чекати. Просимо в них вибачення за незручності, хоча нема в цьому нашої вини. Це буря зупинила тролейбуси».
Ще одна аварія на тролейбусному маршруті сталася в мікрорайоні Тяжилів, неподалік від колишнього радіолампового заводу. Відновити зіпсовану лінію вдалося значно швидше.
За інформацією управління МНС у Вінницькій області, швидкість поривів вітру становила 15—20 метрів на секунду. Наслідки буревію ліквідовували і продовжували це робити у вівторок вранці майже сім бригад енергетиків.