Футбол. Чемпіонат країни. Прем’єр-ліга. 18-й тур.
25 листопада. «Металіст» — «Таврія». 2:0. 20 106 глядачів. Рефері — Арановський (Київ). Голи: Девич, 15 (п), Едмар, 90+2. Вилучено Папа Гуйє, 54 (друге попередження).
«Металург» — «Ворскла». 6:3. 900 глядачів. Рефері — Деревинський (Київ). Голи: Пізеллі, 10, 64, Морозюк, 28, Воловик, 40 (п), Траоре, 56, 90+3 — Безус, 26, Янузі, 45 (п), Оберемко, 74.
26 листопада. «Оболонь» — «Динамо». 0:1. 5 100 глядачів. Рефері — Даньковський (Київ). Гол: Ярмоленко, 19.
«Кривбас» — «Іллічівець». 2:0. 5 200 глядачів. Рефері — Абдула (Харків). Голи: Бартулович, 64, Єслінек, 74.
«Волинь» — «Дніпро». 1:2. 7 500 глядачів. Рефері — Мажаровський (Львів). Голи: Лопес, 47 — Калинич, 32, 38.
27 листопада. «Олександрія» — «Зоря». 1:0. 3 200 глядачів. Рефері — Швецов (Одеса). Гол: Таргамадзе, 17.
«Карпати» — «Шахтар». 0:5. 15 000 глядачів. Рефері — Вакс (Сімферополь). Голи: Коста, 24 (п), Фернандіньо, 58 (п), Селезньов, 65, 67, Мхітарян, 74.
«Арсенал» — «Чорноморець». 0:1. 2 836 глядачів. Рефері — Жуков (Донецьк). Гол: Балашов, 3 (п). Вилучено Одібе («Арсенал», 17, друге попередження).
Бомбардири: Майкон («Волинь») — 11 м’ячів, Ярмоленко («Динамо») — 11, Ідейє («Динамо») — 9, Селезньов («Шахтар») — 8.
Дві поразки «Ворскли» поспіль (вдома від аутсайдера «Оболоні» і на виїзді від «Металурга») певною мірою закономірні і, зрозуміло, мають свої причини. Однак важко пояснити відчутну невдачу полтавчан у Донецьку. Тут або гравці втомилися, виступаючи на кількох фронтах (чемпіонат, національний Кубок, єврокубки), або це наслідок певних стосунків у колективі (керівництво і команда, тренер і гравці). Хотілося б, щоб цей період для полтавського клубу, котрий заслужено завоював симпатії по всій країні, не став затяжним і болісним...
Відчутної поразки вдома зазнали «Карпати». Тут слід віддати належне «Шахтарю», котрій майже бездоганно налаштувався на поєдинок у Львові. «Гірники» продемонстрували і високий клас командних дій в обороні й атаці, і відмінну індивідуальну майстерність. Додамо до цього величезне бажання чорно-помаранчевих реабілітуватися за невдачу на євроарені.
А от львівська команда, схоже, не підготувалася належним чином до зустрічі з таким серйозним екзаменатором. Окрім метушні господарі нічого не показали. Важко було зрозуміти, яку саме тактику застосовували цього разу підопічні Павла Кучерова.
Чергову перемогу здобув лідер чемпіонату. Але його дії на столичній «Оболонь-Арені» великого враження не справили. Оптимісти, либонь, зауважать, що три очки здобуто — і добре. Натомість динамівці заощадили сили до наступного поєдинку Ліги Європи проти «Сток Сіті». Можливо, вони й праві. Справді, в «Динамо» грають люди, а не роботи. І футболісти могли й утомитися. Але, як правило, клуби з високими претензіями намагаються стабільно триматися в ігровому тонусі і перевагу над суперниками доводити переконливіше...
І насамкінець про чергове звільнення: після поразки «Зорі» в Олександрії у відставку відправлено тренера луганчан Анатолія Шанцева. Його обов’язки тепер виконуватиме Юрій Вернидуб.
У львівському матчі двома влученнями відзначився нападник «Шахтаря» Євген Селезньов (у центрі).
Фото Євгена КРАВСА (спеціально для «Голосу України»).