Футбол. Як ми вже повідомляли, тренер збірної України Олег Блохін брав участь у жеребкуванні календаря відбірного турніру до чемпіонату світу 2014 року, котре відбулося у Варшаві. Коли він повернувся до Києва, то одразу запросив поспілкуватися представників ЗМІ.
— Все залежить від того, як ми гратимемо, — сказав наставник. — Але, в принципі, одержали навіть кращий варіант календаря, ніж планували. Скажімо, ми не хотіли грати у березні. Однак якби не погодилися на це, то опинилися б у глухому куті. І тоді відбулося б жеребкування. На початку перемовин активність виявляли поляки та чорногорці. Ми зрозуміли, що краще витримати паузу, і майже протягом години мовчали. Представники Сан-Марино взагалі все перемішали. Та в підсумку, як на мене, наша збірна отримала нормальний календар.
— Команда України відбір до чемпіонату світу розпочне проти Англії на її полі. Що скажете про такий старт?
— Англійці запропонували такий варіант, ми з ним погодилися. Вважаю, що непогано починати турнір матчем з таким сильним суперником. Причому гратимемо у вересні. Та й наш матч із англійцями відбудеться 11 вересня, а не 7-го — коли стартує відбірний турнір. Матимемо тиждень на підготовку до цього поєдинку.
— А що не влаштовує в прийнятому календарі?
— Березень, напевно, не найприйнятніший для нас місяць. Але поки складно сказати, як зіграє збірна. Можливо, такий розклад — мінус, а може, березень обернеться і плюсом.
— Що найбільше влаштовує?
— На фініші ми граємо три зустрічі поспіль вдома. А закінчуємо відбірний турнір матчем на виїзді проти Сан-Марино. Раніше ми завжди закінчували відбір то з Францією, то з Італією...
— Чи були присутні всі наставники національних збірних?
— Не було Фабіо Капелло. Не знаю, чому він не прилетів. І не було тренера збірної Молдови: старого наставника вже звільнили, а нового ще не призначили. Я навіть виходив із залу. Подумав, нехай хлопці накричаться собі як слід, а потім уже й визначимося. Так воно в підсумку і сталося.
— Між якими командами, вважаєте, розгорнеться боротьба за перше місце?
— Думаю, що Англія записала себе у фаворити. До речі, на зустрічі щодо календаря англійці поводилися скромніше, ніж делегація Франції на жеребкуванні Євро-2008. Тоді, пам’ятаю, я ще лаявся з Доменеком, котрий поводився приблизно так: «Так, ми Франція, а хто ви такі?». Та й у цілому обстановка на варшавській зустрічі була нормальна, дружня. За ще одну путівку з групи, напевно, боротимуться Україна, Польща та Чорногорія.
— Незабаром жеребкування фінальної частини Євро-2012. Кого бажали б мати за суперників для України? 
— Приїжджають дуже сильні збірні. Як буде, так і буде.
— Уже відомо, з ким збірна України проводитиме спаринги в травні, перед самим єврочемпіонатом?
— Заплановано поєдинки з Естонією та Австрією. Можливо, проведемо ще пару зустрічей із слабкішими суперниками — не збірними, а любительськими колективами. Щоб не тільки просто тренуватися.