Футбол. Новим тренером бременського «Вердера» призначено українця Віктора Скрипника (на знімку). Про це повідомила прес-служба німецького клубу.

На цій посаді 44-річний фахівець змінив Робіна Дутта, який був звільнений через незадовільні результати команди у поточному сезоні (після 9 турів — 4 очки та останнє, 18-те, місце в чемпіонаті). До цього призначення Скрипник очолював молодіжну команду «Вердера».

До тренерського штабу Скрипника в числі інших увійшов колишній півзахисник «Вердера» і збірної Німеччини Торстен Фрінгс.

Віктор Скрипник (амплуа — оборонець) свого часу виступав у «Вердері» (з 1996-го по 2004 рік, зіграв 138 матчів у Бундеслізі, забив 7 м’ячів), до якого перейшов з дніпропетровського «Дніпра». До речі, до клубу з Бремена його рекомендував німецький тренер Бернд Штанге, котрий у той період працював із «Дніпром».

У складі «Вердера» Скрипник став володарем Кубка Німеччини, був улюбленцем уболівальників клубу.

А починав футбольну кар’єру Віктор Анатолійович у запорізькому «Металурзі». Провів також 24 матчі за національну збірну України, забив два м’ячі. І його призначення очолити клуб Бундесліги — висока оцінка його як фахівця. Та й для українського футболу це приємна подія.

Адже новий наставник бременського «Вердера» став першим українцем, який очолив клуб з чемпіонату країн великої футбольної п’ятірки.

— Я гордий, що є українцем. Пишаюся, що я представляю свою країну за кордоном. Можна сказати, тепер ще одним успішним українцем, який гідно представляє нашу Батьківщину, буде більше, — сказав Віктор після призначення.

Цю фотографію Віктор Скрипник подарував нашій редакції тоді, коли грав за «Вердер».