Базовими для корпорації «Науковий парк «Інноваційно-інвестиційний кластер Тернопілля» стали Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя та низка приватних підприємств. За словами ректора університету Петра Яснія, метою є комерціалізація наукових розробок, активізація інноваційної та інвестиційної діяльності в регіоні. Є сподівання і на державну підтримку, і на бізнес та виробництво, що скоротить шлях від ідеї, її наукового обґрунтування до впровадження.

— До участі у науковому парку запросили провідні підприємства Росії, Індії, В’єтнаму, Словаччини, Індонезії, Литви, Малайзії, Польщі, Німеччини, — каже директор корпорації Григорій Химич. — Є три моделі наукових парків: американська, японська і змішана. Ми взяли з кожної краще і зробили свою, здатну діяти у світовому масштабі.

Засновниками корпорації, окрім технічного університету, є обласна рада, завод газової апаратури «Альфагазкомплект» і підприємство «Інтеграл». Після відкриття було укладено низку угод з українськими та іноземними партнерами.

На знімку: партнерів є чим зацікавити.

Фото автора.