Річні показники бюджету Вінницької області вже виконали 150 місцевих рад. Решта, у переважній більшості, вийшла на завершальну стадію наповнення дохідної частини своїх кошторисів. В області найбільше, порівняно з іншими регіонами, місцевих бюджетів — 701.

Наповнити «гаманці» територіальних громад вдалося насамперед завдяки сплаті коштів за використання землі. За словами начальника обласного фінансового управління Микола Копачевського, прирости сплати за землю в деяких районах становлять сорок відсотків від усіх надходжень. У таких районах керівники громад, депутати відповідально ставляться до використання землі, регулюють величину податків залежно від ефективності господарювання орендарів.

— За підсумками десяти місяців забезпечено перевиконання зведеного бюджету області з показників власних і закріплених доходів, — каже головний фінансист Вінниччини. — За плану 1374,5 мільйона гривень до обласної скарбниці надійшло 1430,0 мільйона гривень, тобто показник виконання становить 104 відсотки. Найвищий рівень виконання доходів досягнуто у Хмільницькому районі, де вже досягли річних показників, Жмеринському, Козятинському, Крижопільському і Піщанському районах. Як стверджують фахівці, так само будуть перевиконані річні показники бюджету краю.

З видаткової частини бюджету фінансуються всі передбачені витрати. За десять місяців цей показник становить 4,2 мільярда гривень, це на 440 мільйонів гривень більше, ніж було у минулому році.

 

Вінницька область