Дунаєвецька районна державна лікарня ветеринарної медицини завищувала вартість своїх послуг. Такого висновку дійшло Хмельницьке обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України. За зловживання монопольним становищем лікарню оштрафували на п’ять тисяч гривень.
За чинним законодавством місцеві ветеринари покликані здійснювати державний ветеринарно-санітарний контроль та нагляд за перевезенням тварин і продукції тваринного походження. У межах Дунаєвецького району на Хмельниччині послуги з видачі ветеринарних свідоцтв на вивезення тварин, сировини та готової продукції для споживачів надає лише Дунаєвецька лікарня ветмедицини.
Відділення АМКУ встановило, що до собівартості своїх послуг лікарня включила зарплату ветлікаря, який утримується за рахунок бюджетних коштів. Це призвело до неправомірного зростання вартості послуг з видачі ветеринарних свідоцтв і не відповідало встановленому механізму формування тарифів. Як наслідок, вартість послуг була завищена на 20 відсотків.
«Користуючись монопольним становищем, лікарня встановила ціни на послуги, які не відповідали фактичним витратам на їх виконання, і таким чином порушувала права споживачів цих послуг, — прокоментував ситуацію голова відділення Віталій Олуйко. — У ході розгляду справи лікарня припинила порушення».
Хмельницька область.